Monday 20 June 2011

MANOUSH - the kitsch I just love






        Cum sunt covinsa ca fiecare dintre noi are un "vis-cel-mai-vis" legat de vreun brand scump, al meu este legat de Manoush. Poate va doriti o geanta Louis Vuitton, o poseta Chanel sau o pereche de sandale Jimmy Choo. Spiritul meu cere haine Manoush. 

        Manoush e scump, nu foarte scump, dar indeajuns incat sa nu imi permit sa-mi iau de la ei decat niste accesorii. Pretul cel mai mic ar fi de 300 euro. Ati da atatia bani pe hainele astea?





        Brandul Manoush a fost infiintat in 2004 de catre designerul  francez Frédérique Trou-Roy, recent intoarsa dintr-o calatorie in Maroc. Acolo a fost inspirata de culorile vibrante ale souk-urilor (pietelor) din Marrakech si de vestimentatia femeilor arabe. Dupa lansarea primei colectii, Trou-Roy fiind in continuare fascinata de spiritul nomad si-a continuat calatoriile in Brazilia, Asia, India si alte parti ale Africii. Eu as spune ca se vede cu ochiul liber influenta orientala.









"Poetic, bohemian, girly and some people would even say kitsch and this is quite true. I love anything that shines, sings out, sparkles and dances." - Frédérique Trou-Roy


Ce as putea spune eu mai bine pentru a caracteriza stilul Manoush?
Imi place pentru ca este eclectic, baroc, boem, chic, amuzant si nu in ultimul rand, indraznet. Nu stiu cate persoane s-ar "risca" sa imbrace un obiect vestimentar Manoush.








Imi place pentru amestecul de culori, de texturi, pentru ca folosesc multa dantela si broderii, motive etnice, motive florale, pene, blana si multe, foarte multe aplicatii in special aurii.




Imi place pentru atentia acordata  fiecarui element din magazine: cristale Swarovski, foarte mult roz, turcoaz, imprimeuri boeme.




Imi place pentru faptul ca majoritatea gentilor si accesoriilor sunt lucrate manual de catre femeile marocane.



 Imi place si mai mult pentru ca logo-ul lor este Hand of Fatima si este des folosit la/pe piesele vestimentare si pe accesorii.

 Colectia din acest an uneste farmecul boem cu atmosfera tribala:





Preferatele mele:












         Sunt convinsa ca dupa o anumita varsta poate fi considerat penibil sa porti orice piesa Manoush, dar acesta este visul meu de fashion addict, sa ma plimb pe acolo pe unde vrea Manoush sa ma duca, vreau sa calatoresc cu spiritul si mintea in locuri calde si insorite unde pot fi si copil si femeie in acelasi timp.



                                                                XO,
                                                                Iela






16 comments:

  1. cateva rochite de mai sus sunt superbe. am fost la manoush in iarna si mi s-au parut f kitchoase si uratele , f incarcate, dar vad ca noua colectie e un pic mai classy, daca ii pot spune asa, mi se pare mai "purtabila" :)

    ReplyDelete
  2. Stiu, e greu sa nu privesti totul ca fiind un mare kitsch si atat.
    Oricum ei isi pregatesc outfiturile doar cu piesele lor, dar daca iti imaginezi o piesa Manoush cu altele cu linii simple si clean iese o minunatie de outfit pret-a-porter :D

    ReplyDelete
  3. Cateva sunt chiar dragute! Oricum, nu mi se pare ca isi merita banii...

    ReplyDelete
  4. Eu m-am indragostit de aceasta firma imediat ce am vazut rochita Antoniei:) Iar site-ul este foarte bine realizat:x
    Dar visez in continuare.Piesele lor sunt tare tare scumpe:-s

    ReplyDelete
  5. da da....rochia pe care a purtat-o Antonia chiar este foarte faina.si sunt cateva piese vestimentare chiar dragute, pacat ca unele sunt cam scumpe.

    ReplyDelete
  6. Sunt foarte frumoase unele piese, dar nu mi se pare ca isi merita banii...

    ReplyDelete
  7. mie sincer mi se par un pic cam prost lucrate. adica la unele dintre ele ai impresia ca daca tragi de-o atisoara, se destrama tot :) cat despre faza "ca dupa o anumita varsta devine penibil sa porti orice piesa Manoush" , cred ca-i vorba de atitudine. daca ai atitudinea corecta, nu conteaza varsta. poti sa porti orice, oricand. chiar we-ul asta vorbeam cu o prietena despre chestia asta. eram prin centrul vechi si admiram fauna si-am vazut doua tipe imbracate ft "dezbracat" si foarte asemanator. atitudinea insa era ceea ce le deosebea: una dintre ele era atat de vulgara ca-ti inspira imaginea femeii care face trotuarul, pe cand cealalta era foarte hippie si chic si draguta si-am ramas mult timp cu ochii la ea admirand-o. scuze ca m-am abatut putin de la subiect :)

    ReplyDelete
  8. Intr-adevar, pe Antonia venea grozav rochia aia, unde mai pui ca Antonia e pur si simplu splendida :x

    Cat despre faptul ca isi merita banii sau nu, tine doar de gusturi.

    Va pup!!! :D

    ReplyDelete
  9. andreea, eu nu am observat daca unele dintre ele sunt prost lucrate, asa cum bineinteles ca nu imi plac absolut toate hainele Manoush. Vara trecuta de exemplu, pusesem ochii pe o singura rochita si de cate ori mergeam la Buc intram sa admir rochia aia :D

    cat despre faza cu varsta, am zis ca devine penibil sa porti ORICE piesa Manoush. Cred ca de la 40 de ani trebuie sa ai grija ce pui pe tine, nu-ti mai permiti sa pui o rochita babydoll roz cu aplicatii aurii si floricele turcoaz.
    Cel putin in mintea mea, fiecare perioada a vietii are anumite etape de dezvoltare, printre care si vestimentatia. La 15 ma imbracam altfel decat acum, la 30 o sa fiu probabil ceva mai eleganta, si tot asa :)

    Mersi de vizita, te pup! :D

    ReplyDelete
  10. eu nu prea intru in magazinele manoush, dar din pozele acestea unele piese par chiar dragute.

    ReplyDelete
  11. Unele piese purtate cu altele simple mi-ar placea sa port, daca banii nu ar fi fost problema.

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. Cristina, eu oricum cand intru doar ma uit :))

    miha.ela, idem here :D

    ReplyDelete
  14. pai atunci pot sa ma duc si eu sa ma uit linistita:))

    ReplyDelete
  15. este stilul meu , ador manoush!dar nu am nimic de la ei.puuuup

    ReplyDelete
  16. Cristinutza, maine trimit oja, promit :D


    modniza, si eu ii ador si tot ce pot face e sa ravnesc la hainele lor :))
    Te pup!!

    ReplyDelete