Wednesday 15 June 2011

Turcia - poveste sau realitate?

Poate v-ar interesa un pic de turism. Extern, bineinteles, si mai exact Turcia, povestea despre care am tot auzit de cativa anisori incoace. Initial, am facut fata informatiilor pozitive cu care eram bombardata, ca"e divin", "splendid" si alte superlative, ca este "ieftin" si mai ales "all inclusive". Initial, am zis ca imi fac vacanta in alta parte, ma gandisem sa mergem in Dubai, desi trebuia sa fac multe economii, nu tu un rujulet, o mascara, ceva. Asadar am zis sa ma uit si eu putin pe la agentii sa vad mai bine care e treaba cu Turcia.

Si prima incercare facuta a fost cu noroc, am gasit ceva spectaculos dupa parerea mea la Perfect Tour . Hotelul se numeste Alva Donna Exclusive Hotel & Spa situat in Belek, la 40 km de aeroport, 50 km de centrul Antalyei, la 11 km de localitatea Serik, pe malul marii. Este un hotel de 5* si asa cum probabil va imaginati este pe sistemul Ultra All Inclusive.




In primul rand am fost fascinata de poze, mai exact de ce infatiseaza pozele: LUX.















Pe site tariful pornea de la 502 euro/persoana/7 nopti de cazare in camera dubla cu ultra all inclusive + zbor. Facilitatile hotelului iarasi m-au tentat enorm, asa ca am trimis un e-mail la agentie si i-am rugat sa imi prezinte oferta in detaliu. Iata ce am aflat de la Luci V din Buzau:


Tarifele includ:
-    bilet de avion zbor charter TAROM
-         transfer aeroport – hotel – aeroport
-      7 nopti cazare/ultraall
-       taxe de aeroport
-      asistenta turistica .
-.asigurare storno/medicala/furt bagaje) 



 - camera standard garden wiew -1907 eur /2 pers
  -camera standard sea wiew--1956 eur /2 pers.

Hotelul este alcatuit din 7 cladiri cu 4 nivele, si excluzand tipurile de camera, de la cea modesta care oricum este incredibil de luxoasa, pana la cele fancy, mai are:

restaurant principal 
meniu dietetic
meniu vegetarian
5 restaurante a la carte (chinezesc, italian, mexican, pescaresc - cu rezervare, vizitarea fiecarui restaurant o data/sejur de o saptamana - gratuit)
8 baruri (un bar este deschis 24 de ore)


discoteca
2 piscine exterioare
piscina interioara
4 tobogane
cinema
cabinet medical
centru SPA
coafor
lant de magazine
spalatorie
curatatorie chimica
4 sali de conferinte (60-500 persoane)

miniclub pentru copii
program de animatie
internet cafe










Camera:


cada
foehn
aer conditionat centralizat
televizor
telefon
mini-bar (bauturi racoritoare, se completeaza zilnic, gratuit)
ceainic electric (set de ceai si cafea)
seif (gratuit)
pardoseala-mocheta (cu exceptia Madonna suite – parchet laminat)
balcon
curatenie in camera - zilnic
schimbarea lenjeriei - de 3 ori/saptamana
room service (02:00-06:00 gratuit, in rest - contra cost)
internet (wireless, gratuit)







Si cum suntem extrem de interesati  (cel putin eu) de ce ni se ofera GRATUIT, iata:


baie turceasca
sauna
baie de abur
jacuzzi
sala de fitness
aerobic
aqua-aerobic
volei pe plaja
baschet
mini-fotbal
tir cu arcul
teren de tenis (suprafata de cuart)
inchirierea echipamentului de tenis
tenis de masa
darts
boccia
mini-golf
sporturi acvatice fara motor (cu licenta)
program de animatie
muzica live
discoteca
internet wireless (in spatiul hotelului)







Contra cost:
masaj
billiard
bowling (2 piste)
aparate electronice
internet cafe
nocturna terenului de tenis 
sporturi acvatice cu motor


Plaja proprie, nisip, chei. Bar pe plaja - gratuit. Corturi pe plaja - gratuit. Umbrele, sezlonguri, saltele - gratuit. Prosoape de plaja - gratuit. La piscina: umbrele, sezlonguri - gratuit.


Pe site-ul Perfect Tour am vazut si de la 179 euro/ 7 nopti/ persoana in camera dubla cu all inclusive la un alt resort&spa de 5*. Eu am vrut neaparat sa imbin distractia, plaja, sporturile cu relaxarea oferita de spa. Chiar vorbeam cu var-miu si ziceam ca la cat de bine suna oferta nu stiu daca o sa iesim toata  saptamana din complex.

Ce mai vreau sa punctez este faptul ca la agentia asta se poate rezolva totul online, se trimite contractul, se citeste, se semneaza, scaneaza si il primeste si agentia gata semnat. Eu sincer nu am mai plecat in afara tarii printr-o agentie, asadar nu stiu cat de des intalnit este acest aspect, mie mi s-a parut super practic.

So, ce credeti? Vi se pare avantajos privind raportul calitate-pret? Mie cu siguranta da.


                                                     

                                                                     XO,
                                                                       Iela


23 comments:

  1. chiar imi doresc si eu o vacanta pe alte taramuri.. mie imi place blogul tau :* te astept si eu pe blogul meu..poopici

    ReplyDelete
  2. Emm@, mersi draga mea:*

    E un pic ciudat, eu m-am gandit sa nu fac prea-des intalnitele machiaje ca oricum sunt multe fete care se ocupa de asta si poate mult mai bine decat mine.

    Ma tot gandesc despre ce ar fi in regula sa scriu si cand o fac daca nu primesc feedback, macar din ala sandwich raman cu impresia ca nu am scris bine.. :D

    ReplyDelete
  3. Vrei sa te injur eu,vrei?! Cum sa renunti la blog?! Eu ce mai citeeeeesc? Omg,am fost eu cam away de bloguri in ultima vreme,dar asta nu inseamna ca nu te citesc cu drag :* Imi place blogul tau,deci chiar daca faci postari mai rarute,eu le astept cu drag! Despre ce sa scrii? Despre ce iti trece tie prin cap: ce cosmetice ai mai testat,ce ai mai vizitat,cine te-a facut fericita/suparata in ziua aia! Pretty please nu renunta la blog ca ne suparam :( Pai eiii ce facem aici?!Pupici!

    ReplyDelete
  4. Uite m-ai alarmat cu blogul si am uitat sa iti spun ca imi doresc mult de tot sa vizitez Turcia,sper eu la anul.Anul asta se pare ca e anulata vacanta in Italia,de saptamana viitoare...

    ReplyDelete
  5. :* Mersi mult de tot!

    Da cum sa fie anulata celebra vacanta in Italia? :( hai cu mine la turcaleti

    ReplyDelete
  6. nu inchide draguto blogul ca e pacat. pun pariu ca suntem destule care te citim si carora ne si place ce citim ;) acum legat de turcia, eu tare mult imi doresc sa ajung la istanbul. am auzit ca e fabulos!

    ReplyDelete
  7. uu, thanks andreea :*
    nu vreau sa fiu una din fetele care are blog de dragul unui jurnal personal, imi doresc sa scriu lucruri interesante care sa fie citite :)

    da, vreau si eu in Isanbul, am auzit numai pareri de bine despre Turcia

    ReplyDelete
  8. Cum sa renunti? Imi place mult blogul tau!

    ReplyDelete
  9. :)) se pare ca postarea este despre "retragerea" mea
    Mersi:*:*

    ReplyDelete
  10. Ce bine suna oferta asta! Si eu sper sa ajung in Turcia undeva pe la inceputul lunii august. O sa intru si eu pe agentie sa vad ce oferte mai sunt.
    Sa nu care cumva sa inchizi blog-ul, eu te citesc chiar daca nu las comm prea des. Imi plac mult review-urile tale...asa ca, nu te descuraza si continua, ca faci bine ce faci.
    Pup!

    ReplyDelete
  11. :D Multumesc frumos simi:*:*
    Eu abia pe la sfarsitul lui august pot sa plec, si deja numai la asta visez...

    ReplyDelete
  12. Hmmm...ce vis frumos:))si eu abia astept sa plec in vacanta pe la sfarsitul lui iulie:X Ce ai patit, cum sa spui ca nu te urmareste nimeni?? si eu iti urmaresc postarile doar ca nu prea am timp si de commenturi:D imi place mai mult sa citesc decat sa scriu:))Te pup si sa nu te prind ca faci prostioare de genul acesta:*

    ReplyDelete
  13. :)) ce scumpe sunteti! Te pup si eu anna:**

    ReplyDelete
  14. SA STII CA NU TREBUIE SA SCRII PENTRU CINEVA ANUME..SCRIE PENTRU TINE IN PRIMUL RAND...SI DACA NE PLACE...CITIM...DACA NU...TE INJURAM , CUM VREI TU...DAR PRICEPE , PENTRU TINE...:d

    ReplyDelete
  15. Ce frumos,chiar mi-ar placea sa ajung acolo si sa scap de stresul asta de aici :-< dar din pacate acum nu se poate,sper la anul sa am noroc.

    ReplyDelete
  16. Daca inchizi blogul cine ne mai arata produse scumpe? :-?
    :*

    ReplyDelete
  17. ei, mi-am deschis si eu acuma blog si te urmaresc de cand te-am descoperit si tu vrei sa nu mai scrii? ce inseamna asta? neorunii in miscare si vezi cum gasesti sa scrii despre ceva anume. o zi buna :)

    ReplyDelete
  18. coco, momentan vad ca am inspiratie si merge treaba:)) mersi de sustinere, te pup!!

    PreciousBoutique, imagineaza-ti ca eu mi-am facut rezervarile si inca stau in stresul asta, dar cu gandul numai acolo :x

    Choco, ma faci si sa rad:))) nu sunt nici chiar asa de scumpe, sunt la nivelul mediu. Alea La Prairie de exemplu nu mi le-as permite.. Te pup!!

    unika, cand am vazut acuma cat m-ati sustinut am zis ca am pentru cine sa mai fac postari. Multumesc:*

    ReplyDelete
  19. Nu renunta la blog! Faci o treaba foarte buna! Idei de postari: review de produs, nail of the day sau outfit of the day, comparatii intre produse, colectie de makeup, colectie de accesorii. Poate te ajuta...zi buna!

    ReplyDelete
  20. Iulia, mersi frumos de incurajare si sugestii:D
    Te pup!!

    ReplyDelete
  21. Eu iti garantez ca sunt destule persoane care iti citesc blogul, dar probabil ca din comoditate sau lipsa de timp nu lasa si comentarii.
    Pt mine Turcia e o tara de vis! Am fost deja de 4 ori: de 2 ori in Antalya si de 2 ori in Istambul si tot nu m-am saturat. Cred ca o sa te simti foarte bine in vacanta ta.

    ReplyDelete
  22. Multumesc din suflet:*:*
    Si eu cred ca va fi foarte frumos, numai cu gandul la vacanta stau :x

    ReplyDelete
  23. Este foarte frumos! :) Sper sa te distrezi si sa ne povestesti totul cu lux de amanunte dupa ce te intorci din "Rai"! :*
    xoxo

    ReplyDelete